La família Tarradellas va comprar la casa del “Mas Prixana de Baix” l’any 1949, on van criar al seu fill Josep Tarradellas Arcarons qui, amb només tretze anys, ja s’havia integrat en les feines de pagès. Josep Tarradellas deia que ell no es conformava en ser pagès i prou, així que l’any 1976, junt amb la seva dona, van crear l’Hostal d’Osona. Era un petit obrador de carn al peu de l’antiga N-152 de Barcelona a Puigcerdà. L’èxit dels fuets i embotits fets amb la recepta familiar de sempre els va moure a deixar el restaurant i concentrar-se en elaborar.

Resultado de imagen de casa tarradellas
Casa Tarradellas (2018)
Font: Wikipedia

Just l’any 1978 van crear el fuet Espetec. Casa Tarradellas SA es constitueix com a tal el 1985. A partir d’aquest any la casa Tarradellas va anar elaborant diferents productes com: Llescats a l’any 1990, Pizzes fresques en 1998, Mixt. Sandvitxos precuinats de pernil dolç i formatge al 2005, Bases de pizza fresques al 2007 i sota la marca ‘Espetec’, patrocina a l’equip d’Ángel Buendía 2014. En l’actualitat  el negoci engloba el grup d’empreses a l’entorn de Casa Tarradellas SA. I el patrimoni familiar esta valorat en uns 350 milions. Té una plantilla de 2.200 treballadors. Amb 1.000 meur de facturació anual.