L’empresa chocovic va començar amb el nom de “Chocolates Arumí” creada a Vic el 1872. Després de casi un segle el 1977 es va canviar el nom a Chocovic i a la vegada va passar a formar part del grup empresarial Nederland (Barry Callebaut Brand), dedicat al procés del cacau. El següent pas de Chocovic va ser transformar el cacau amb denominació d’origen en xocolates de gran qualitat destinades al mercat Espanyol i Europeu. A més a més produïa cobertura de succedani de xocolata, (un 20% de la producció total). Forneix de xocolates les empreses més importants d’alimentació de pastisseria, gelats i galetes. I és líder de vendes en el mercat espanyol, amb una quota de més de la meitat.

Fàbrica Chocovic
Font: Crónica Global

El primer any que la empresa Chocovic es va instal·lar a Gurb va aconseguir una quota de 200 milions de pessetes. Des de a les hores no ha parat de créixer, especial ment en el darrer decenni que amb l’especialització de cobertures de xocolata pura ha assolit uns increments anuals de gairebé del 20%.

El creixement constant de la producció ha anat aparellant a una renovació tecnològica, a l’ampliació dels equipaments industrials  i a la reorganització de les unitats productives del complex, especialment evidents en els anys 2000 i 2001.

Anys després, al 2009, Chocovic entra a formar part d’una companyia suïssa anomenada Barry Callebaut, el major fabricant mundial de cacau i productes de xocolata d’alta qualitat.

Edifici principal Chocovic
Font: Industrial Project Services

En l’actualitat Chocovic disfruta dels avantatges de pertànyer a un gran grup amb el coneixement tècnic i l’experiència de la seva llarga tradició xocolatera.